Şehirden Kaçma Zamanı!

Kentten kaçıyoruz. Trafik, eksoz dumanı, gürültü yok. Toprak ve çiçek kokusu, dalında zeytin, kestane gölgesi hanidir unuttuğumuz kuş sesleri ve güleryüzler.

Ülkenin en popüler okullarından birinden mezunuz. Bu güne kadar bildik çarklarda, büyük şehrin yaşam kaygıları, temposu, hay huyu içinde kaybolduk. Üstelik de bilmediğimiz bir şey değildi bu. Okuldayken nasıl da direnmiştik buna düşüncelerimizde. Farkına varmadan bizi de aldı içine o çarklar. Hayallerimizden uzaklaştığımızın farkına vardığımızda çabaladık. Hesap, kitap, riskler vs. olmadı.

Sonra günün birinde bir şeyler bir araya geldi ve “evet buraya kadar, artık yaşamınızı değiştirme zamanı geldi, hayal ettiğiniz şeyi artık gerçekleştirmeniz gerekiyor” dedi..

Neyi mi hayal etmiştik? Şehri terkedip, güzel ve bereketli bir toprakta kendimizce ve kendimize yeten, sakin, huzurlu, toprağın ve bitkilerin arasında bir düzen kurmaktı bütün istediğimiz.

Bir kere kararı verip işe koyulduktan sonra hızlı ilerliyor. Biliyoruz yalnız değiliz. Bizim gibi pek çok insan yeni arayışlar peşinde. Kimi çoktan tası tarağı toplayıp kapağı attı şehir dışına bir yerlere, kimi için henüz sadece tatlı bir rüya, kimi de ufak bir işaret bekliyor başlamak için.

Neleri, nasıl yaptık? Nelerle karşılaştık? neler yapıyoruz? Paylaşmak istedik. İlgi duyanlar için ilginç olduğunu düşünüyoruz…

4 Comments

  1. sn meyvelitepe calısma ve arastırmalarınızı ilgi ve taktirle izliyorum bizden onde olan uygulamalarınızı takip ediyorum tavsiye ettiginiz gibi kaolin kilini zeytin agaclarımızda uyguladık tecrubesıni sizinle paylasırız.Asılanmıs yonca tohumunu nasıl temin edebilirim,konuyla ilgili tecrubelerinizi paylasırsanız sevinirim/tesekkurlar
    ayhan dukel

  2. Ayhan bey,
    Kaolin uygulamanızı ağaçlar.net’de okudum. Çok hoşuma gitti. Umarım hep birlikte başarılı oluruz. Zeytin sineğini kaolin ile mağlup edersek bunun etkilerinin ne kadar önemli olacağını tahmin edersiniz.
    Yonca tohumunu dilediğiniz yerden alabilirsiniz. Tohum aşısını ise, tohum cinsi (yonca, bakla, fiğ vb) ve miktarını belirterek Toprak Gübre Araştırma Enistitüsünden temin edebilirsiniz. Hazırlayıp kargo ile gönderiyorlar. Adresleri, http://www.tgae.gov.tr/template.asp?articleid=60&zoneid=35
    Kolay gelsin
    Not: Yonca yerine bakla da düşünebilirsiniz. Yonca ile uğraşmak biraz zor oluyor.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*