Baharın Hali Başka -1

Son bir kaç haftadır yeni yazı için zaman kalmamıştı. Hafta içi malum işteyiz. Hafta sonu bütün gün Meyvelitepe’de çalıştıktan sonra değil yazı yazmak, parmağımızı kaldıracak halimiz kalmıyordu. Bu yüzden epey birikti yazmak istediklerimiz.

Salınımlı fıskiyelerimiz (oscillator sprinkles) geldi. Daha önce piyasada bulduklarımızı denemiş, özellikle de sulama genişliği ayarları olmamasından dolayı pek memnun kalmamıştık.

Sonunda epey bir incelemeden sonra Melnor marka Delux Turbo Oscillator 4000 modelinde karar verdik. Tesadüf Amerika’dan gelmekte olan bir yakınımıza dört tane getirttik. Sonuç oldukça tatmin edici. Normal bir basınçla mükemmel bir yağmurlama yapıyorlar. Genişlik ayarı yapılabiliyor olması mükemmel. Dört tanesi ile çimlerin tamamını sulayabiliyoruz hem de hiç su ziyan etmeden.

Geçtiğimiz hafta sonu serada tohumdan yetiştirdiğimiz çiçek fidelerinden epeyce dikmiştik. Elbette her zaman güneş gören alanlar sardunyasız olmazdı.

Otuz tane sakız sardunya, otuz tane de normal sardunya aldık. Sakız sardunyaları çiçeklerini aşağı sallandırmaları için duvar tarafına, diğerlerini de iç taraflara diktik.

Köpeğimiz sardunyalı yolun önünde ,havanın hafif esintili ve ılık olmasının da etkisiyle derin bir uykuya daldı.

3 Comments

  1. Normalde pek gıkı çıkmayan sevgili itimiz, meyvelitepe de aslan kesilip bir kilometre ötedeki kuşlara bile havlayıp kafamızı iyice şişirdikten sonra evet ne güzel yatmış, aman uyandırmayalım diyoruz.

  2. Öylesine dolaşırken gördüm sayfanızı..evinizde güle güle oturun.bitki aşkınıza bayıldım.inşallah istediğiniz gibi gelişirler.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*