Sekoya’dan Haberler

Geçtiğimiz Şubat ayında yazlık evimizin bahçesindeki sekoya ağacımızın sürgünlerinden köklendirdiğimiz sekoya fidanını Meyvelitepe’ye dikmiş ve bir yazı ile hikayesini anlatmıştık.

Fidanımız ilkbahar ve yaz boyunca yerine alışmaya çalıştı. Bir ara dal uçlarındaki yapraklarda sararma ve kuruma görünce epeyce endişelenmiştik. Sekoyalar nemi çok sevdiği için elimizden  geldiğince suyunu eksik etmedik, dibini havalandırdık, gübre verdik.

Sonbahar yağmurları ile birlikte, aşırı uzamış olan 4-5 sıra alt dalını budadık.

Görünüşe göre bebek sekoya yerini sevdi, yaptığımız bakımı beğendi. Geçen hafta ölçtüğümüzde tepesinin 45 santim kadar uzamış olduğunu sevinçle gördük. Oysa dikildiği ilk yılda gövdesini geliştirmek yerine köklerini geliştirmeyi tercih ederdi. Bu durumu kök geliştirme işini gayet güzel halletmiş olmasına bağladık.

3 Comments

  1. iyi günler elimde internetten sipariş ettiğim sekoya tohumları var bende bahçeme ekmek istiyorum..bu tohumları nasıl çimlendirebilirim. internetten biraz araştırdım soğum katlama yapılıyormuş bu teknik nedir? nAsıl yapılır? Bilgi verirseniz sevinirim..

    • Boyu 10 metreyi geçti, artık pek ölçemiyorum. Gövde çapı dipte 50 cm civarında.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*