Yaz sonu

Hatmilerin arkasından gelen asterlerin ömürleri zinnia’lar kadar uzun değil ama çok güzeller.

Geçen yıl yetiştirdiklerimizin tohumlarından rastgele ekmiştik. Onlar da rastgele renklerde ve yerlerde çıkarak hoş kompozisyonlar yarattılar.

Bu pembeler de bir başka güzel sanki.

İlkbaharda özel yastıklar hazırlayarak diktiğimiz çilek fideleri bahçemizi ve tabii ki bizi fazlasıyla memnun etmeye devam ediyorlar.

Mayıs sonundan bu güne kadar hiç çileksiz kalmadık.

Selahattin hocanın gönderdiği aromas adındaki yediveren çeşitten diktiğimiz fideler kesintisiz olarak çiçeklenip meyvalarını büyütüyorlar. Hala hepsi çiçek ve meyve dolu. Bugün yine bir kilodan fazla topladık.

Bu çileklerin bir özelliği de, manavdan pazardan alınanların aksine ertesi gün su olup işe yaramaz hale gelmek yerine dolapta 2 haftaya kadar taptaze kalabiliyor. Aromas çeşitini tavsiye ederiz.

Üvez ağacımız bu yıl bizi ödüllendirerek meyvelerinden yeterince sundu.

Kadife çiçeği konusunu biraz abartmışız sanki. Karpuzların dibine de dikmiş olduğumuzu farkettik.

Yazın bitmesiyle birlikte son karpuzları da topladık. Bazıları 15 kilodan fazlaydı.

Herkesin sevdikleriyle birlikte mutlu bir bayram geçirmesini diliyoruz.

6 Comments

  1. Bizi yaz boyunca güzel haberleriyle sevindiren Meyvelitepe ailesine ve izleyenlerine iyi bayramlar…

  2. merhaba,
    burda da sonbaharin butun meyvelari pazarda. tam bir senlik…benim en sevdiklerim, cilek, seftali, nectarin:))
    iyi bayramlar…

  3. Penny Livingston, katildigimiz Permakultur calistayinda, faydali bocekleri davet eden cicekler arasinda “asteraceae” (sanirim papatyagiller) ailesinden cicekleri onermisti. Sizin de bahcenizdeki aster ve zinnia’lar bu aileden. Bu yazinizi okuyunca hemen “aster” icin bir google taramasi yaptim. Bana cok etkileyici gelen bir bilgiye denk geldim: Asterlerin tacyaprak sayisi hep bir Fibonacci sayisi imis. Sizinkileri saymak biraz zaman alir gerci!:)

  4. Biz iç sesimizi dinledik, kır evi bahçesi yapalım dedik, anlaşılan içimizde bir yerlerde bildiğimizi bilmediğimiz kayıtlar var. Fibonacci sayısı ve aster ilişkisini sayende öğrendim, maalesef bu konuda yeterince kayıt yapılmamış:) Kim saydı acaba?

  5. Meraklinin biri herhalde!:) Bence soyle aksam ustu bahcede cay keyfi yaparken, herkes alsin eline bir tane, saysin!:) Kayit tutmaya baslayalim!;)

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*