Baharı Beklerken Kara Yakalandık


Cemreler de düştü, artık zamanıdır yavaş yavaş baharı hissetmeye başlarız diye kendimizi hazırlamışken;


Salı sabahı karşılaştığımız tam olarak buydu. Üstelik de tatsız bir sürprizle. Sabah kalktığımızda elektrikler yoktu.

Devam eden poyraz fırtınası bir yerlerde direkleri devirmiş.


Kar, şiddetli bir fırtınayla tipi şeklinde yağıyor. Görüş mesafesi çok kısa, her yerde durumun böyle olduğunu düşünüyoruz.


Fırfınanın nefes aldırdığı zamanlarda dışarı çıkıp bakınıyoruz şaşkın şaşkın. Elektrikler hala yok. Ekiplerin başı başka bir yerde dertte olduğu için gelemiyorlar.

Evde hiç bir şey çalışmıyor, bilgisayar, internet yok. Isı pompası da çalışmıyor. Ürküyoruz önce. Neyse ki, işin bu yönünü iyi düşünmüşüz. Fırtınaya rağmen ev ısı kaybetmiyor. Şömineyi yakıp bir iki odun atınca moralimiz epey düzeldi.

Zaman zaman hava duruluyor. O zaman uzakları görebiliyoruz. Hayret, görünüşe göre aşağılarda hiç bir şey yok.


Bir ara bu devasa bulutu tam karşımızda görünce biraz panikledik. Dev bir kütle son hızla tam üzerimize geliyor.


Neyse ki, koca bulut kısa bir süre bizi içine aldı ve aynı hızla yoluna devam etti.

Elektrik ekibi nihayet akşama doğru geldi, Hemen karşımızdaki, bu mevsim sadece bize çalışan trafoyu devreye alıp gitti. Hatlardaki problemlerden dolayı kendiliğinden devreden çıkmış. O trafonun anahtarını bir şekilde bulmalıyım diye düşünüyorum. Bir de, pek hoşlanmasak bile bir acil durum jeneratörü fena olmayacak galiba.


Neyseki böyle durumlarda yapacak keyifli işlerimiz de oluyor.

7 Comments

  1. Heryer bembeyaz olmuş.Yazıyı okuyunca kendimi bir an oradaymış gibi hissettim.
    Muazzam bir tablo var fakat ben Sebzeler ne durumda çok merak ettim.

  2. Birkaç gündür buralara da aralıklarla durmasına rağmen sürekli kar yağdı, bugün sabahtan bu yana hava parçalı bulutlu ve güneşli, kuşların keyfine diyecek yok, apartmanımızın önündeki çam ağaçlarında cıvıl cıvıl uçuşuyorlar, kozalakların arasındaki çam tohumlarını yemek için çıkarmaya çalışıyorlar.
    Köyümüzde bulunan ve ikinci yaşına giren goji bahçemizi düşünüyorum, geçen hafta tepedeki sürgünlerden bir santimlik bahar budaması yapmayı düşünüyorduk, iyi ki yapmamışız, donduran gece soğuğunda bu budanan yerler iyileşmeden zarar görebilirdi.
    Goji bahçemiz için EM1 siparişi vermek üzereyiz, önümüzdeki günlerde güneşle birlikte toprak şenlenecek.
    KARABÜK

  3. Hem cok guzel, hem de zor. Ben bahar geldi diye uyanip donan bitkilere uzuluyorum. Cumartesi gunu bocukle cevremizi taniyalim unitesinde idik 😛 Agave ile tanisti, dikenlerine sasirdi. Malta erikleri meyvelenmeye baslamis. Simdi bu kar onlari nasil etkiler diye uzuluyorum :((( Manzaraniz muthis! Ama en cok kitabi merak ettim ve sevdim 🙂 Sizin icin bir de Blogger’da olmamak ve kapatilan acilan sayfayla ugrasmamak iyi gelmis olmali 😉

  4. Murat UYSAL
    Sayın MeyveliTepe yazılarınızı sürekli takip ediyorum.
    Hobi bahçeciliğinde daha yeniyim.
    Bu sezon için çalışmalara başladım.
    Burada fazla kar yok. Eridi bile.
    Bahçem okulumun arka bahçesi.. Yardımlarınızı bekliyorum.
    KARABÜK

  5. Neslihan hanım, bugün itibarıyla fotoğrafların çekildiği andan çok daha fazla kar var:) artık ağaçların dallarını kıracağından endişelenmeye başladık.
    Bahçede kışlık sebzeler var, hava durumunu duyunca kar gelmeden hasat yapmıştık, o yüzden doğrusu şu an ne durumdalar biz de bilmiyoruz:)

  6. Kazım bey sadece toprak değil, inşallah hepimiz şenleneceğiz. Yine de her mevsim ayrı güzel, karın kendisi cefalı olsa da, manzarasına doyum olmuyor.

  7. Önceden bu bizi de çok endişelendiriyordu, ama burada yalnızca zayıf ağaçların erken uyandığını öğrendik. Dolayısıyla o ağaçlara fazladan bakım yapıp, özen göstermek gerekiyor. Aşağılarda kar yağsa da hava don yapmayınca meyvelere zararı olmaz herhalde.
    Bu gidişle bir kaç seneye sizin böcük bize danışmanlık yapacak hale gelecek galiba:)
    Biz blogger’da olmasak da bu durumdan çok rahatsızız. Artık bu yanlış ve ilkel yasayı düzeltseler de herkes rahat etse. Hatta hakimlerin de bu konuda biraz eğitim alması fena olmaz.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*