Çiçekli Kutlama

Bu yıl pastırma yazı bir geldi, pir geldi. Hava günlük güneşlik de olsa, hazan mevsimine özgü renkler ve çiçekler sardı bahçemizi. Etrafımızdaki ormanlar sarı ve kırmızının binbir çeşit tonunu yansıtırken, herdem yeşillerle manzara daha bir güzelleşiyor. Bu yıl da hurmalarımızı kurutmak için soyarken, bir yandan da çok sevdiğimiz kasımpatıların keyfini sürüyoruz. Kısacası, bizim elimiz işte, gözümüz çiçeklerde…

Her rengi ayrı güzel kasımpatları bahçeden eve doğru yolumuzu süslüyor. Hala çiçek açan hanımeli de mis kokusuyla yanından her geçene mecburi bir derin nefes aldırıyor.

Altın sarısı ve beyaz çiçekleriyle bu kasımpatları adeta güneşle rekabet ediyor.

Bahçe tasarımında renk uyumuna dikkat edilmesi gerekir, ama gel de şıklık uğruna bu canım rengi eksik et.

Pembe kasımpatıların papatyagillerle akrabalıkları aşikar.

Farklı renk ve şekildeki kasımpatıların tozlaşmasıyla bu çiçeğin yüzlerce çeşidi türetilmiş bugüne kadar. Hayalgücünün sonu yok, bu sarı kırmızı güzeller de kimbilir hangi meraklı bahçevanın eseri, yolunu bulmuş, bahçemize gelmiş, iyi de olmuş.

Bu mevsimde bunca çiçeği bir arada bulmuşken fırsatı kaçırır mı bal arıları? Harıl harıl polen toplamaktalar, sabah saatlerinde çiçeklerin yanına yaklaşmak cesaret istiyor doğrusu.

Yaza doymayan aslanağızları gibi, kozmoslar da yaprakları, gövdeleri kurumaya yüz tutsa da hala sebatla açmaya devam ediyor.

 

Orhan Veli’nin kelimelerine atıfta bulunarak “bilmezdik aslanağızlarının bu kadar güzel açtığını, bahçeye ekmeden önce” diyelim bu noktada.

Bir yaz kızı daha, zinnia. Bu yıl uzun boylu kozmosların arasında pek göremediği güneşe kavuşmanın sevinciyle yazdan kalma günlerin tadını çıkarıyor.

Bu gülün pembesi aklımızı başımızdan almış, gönlümüzü fena çalmıştı. Onlar açtıkça, bu aşk hiç bitmeyecek gibi görünüyor.

Bahçemizden çiçekli sevgiler ve selamlarla kutluyoruz bayramınızı. Dileriz hayat herkes için sevginin, dostluğun, iyiliğin, güzelliğin hüküm sürdüğü bir bayrama dönüşür.

10 Comments

  1. Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH’a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.

  2. cok hos bir bayram kutlamasi once gozlerimiz sonra ruhumuza hitap:)aslanagzi duvar araliklarinda bile yetisiyor cok oynardim cocukken ayrica severim kendilerini. Hurmalarin tadini unutmak ne mumkun tohumundan denemem basarisizlikla sonuclandi, filizlense de bu iklimde usurdu sanirim. Sevgiler

  3. Sizin Meyvelitepe’yi aynı zamanda Çiçeklitepe Parktepe ve Mutlutepe olarak adlandırmak yanlış olmaz sanırım. Kasımpatlarınız çok güzel açmışlar, mevsimin de uygun gitmesi ve yağmurun çok yoğun olmaması nedeni ile çok güzelleşmişler. Doğanın kışa girmeden önceki son armağanları gibiler. Ben renkleri yanında kokularını da çok severim.
    Sizlerin ve tüm takipçilerinizin Kurban Bayramlarını kutlar, sağlıklı mutlu günler dilerim.

  4. bu arada anlıyoruzki; meyvelitepe sakinleri, bahçe, çiçek ağaç, böcek derken, fotoğrafcılık konusunda da bayağı iyiler.tebrikler gül ve arı fotografına bayıldım.
    iyi bayramlar

  5. bu arada anlıyoruzki; meyvelitepe sakinleri, bahçe, çiçek ağaç, böcek derken, fotoğrafcılık konusunda da bayağı iyiler.tebrikler gül ve arı fotografına bayıldım.
    iyi bayramlar

  6. Çok güzel bir bayram postu ve kutlaması… Teşekkürler…Hep birlikte iyi bayramlar…

  7. Çok güzel bir bayram postu ve kutlaması olmuş… Hanımelinin kokusunu duyar gibi oldum:)Teşekkürler…Hep birlikte iyi bayramlar.

  8. Cok guzeller… Sakin bir zamanda yazayim dedim dedim ama o zamani bulamadim. Her birini benim icin sever misiniz bir guzel 🙂 Bu mevsimde cicekleri gorunce ayri senleniyor insanin gozu ve gonlu aciliyor.
    Bocukleri belli bir yere kadar okuyabildim, sonra kasinmaya basladim 😛

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*