Sera yerine geri geldi

Kasım sonundaki lodos fırtınası, içinde tohumlarımızı çimlendirdiğimiz, fide ve fidanlarımızı büyüttüğümüz küçük seramızı inanilmaz bir güçle yerinden söküp 50-60 metre uzağa uçurmuştu.

Seramızı yerinde bulamayınca epey üzülmüş, içindeki fidanlara ve meyve fidanlığına bir zarar gelmediği için de teselli bulmuştuk.

Tam da zeytin zamanı olduğu için öylece bırakıp, işler hafiflediğinde bakarız demiştik. Fakat seradaki sekoya ve üvez fidanlarımız, çileklerimizi de öylece yaklaşan kışa terketmeye gönlümüz razı olmadı.

Sarda’yı aradık. Bir kaç gün içinde ekip gönderdiler. Aynı seradan kimbilir kaç tane kurmuş olan üç kişilik ekip güzel bir sonbahar gününde yeni bir serayı birkaç saat içinde eskisi gibi kurdular.

Yalnız bir farkla. Bizim sadece poyrazı düşünerek iki civata ile betona sabitlemiş olduğumuz eski sera yerine yenisi, sekiz civata ile her türlü sert rüzgara karşı emniyete alındı.

6 Comments

  1. Sevgili meyvelitepenin şanslı sakini cenneten bir köşeye çevirdiğiniz bahçenizde sevdiklerinizle mesut mutlu bir yaşam dileği ile. Yukarıdaki sera kurulum tarihi eski olmasına rağmen şansımı debenek istedim.firna ile ilgili iletişim bilgileri varmı. Sarda diye arama yapmama rağmen bir sonuca ulaşamadım.şimdiden teşekkürler.

    • Maalesef o firma artık bu işi yapmıyor. Belki başka bir tane vardır, bilmiyoruz.

      • Geri dönüş için teşekkür ederim. Meyvelitepeyi adeta bir okul kendimi anasınıfı öğrencisi olarak görüyorum.
        Çapa’yı bu yıl ilk kez elime aldım. Hedefim şimdiki oluşturmak istediğim bahçeyi ön bilgi ilkokul olarak görüp birşeyler öğrenip, şartlar elverdiğinde İstanbul’u tamamen terkedip daha büyük bir ortam sağlamaya çalışmak. Sabahları erken saate gidip toprak ile hemhal olmak bostanı sulamak, sebzelere dokunmak, olgunlaşmış olanı koparıp çevreye eşe dosta hiç tanımadığın birine ikram etmek. Bunu verdiği mutluluğu ve hazzı piskoloklar bu deneyimi bilselerdi terapi ve tedavi için gidenlere anti depresan veya başka ilaçlar yerine toprak ile uğraşmayı tavsiye ederlerdi. İş hayatında sağladığın başarı veya kazanımlar anlık bir mutluluktur. Etkisi hemen biter. Bu kadar yıldan sonra kendimi çok yanlış yerde konumlandırdığımı anladım. Bunun tetikleyen etkenlerden en büyük pay meyvelitepenin yazıları ve görsel paylaşımları oldu. Deneyim ve birikimlerimizi paylaştığınız için teşekkürler.
        Sabah ezanına kadar yazılanları zevkle okuyorum. Sizden ricam zamanınız elverse yeni başlayanlar için paylaşımlarınız için öncelik sırası belirlenme imkanı varmı. Muhtelif konularda çok fazla yazı kaleme almışsınız. Maşallah çok üretkensiniz.
        Sizin gibi toplumu bilinçlendirmek bilğilendirmekten geri durmayanların sayısının artması temenisi ile.
        Emre sevgi

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*