Kaolin - Parçacık Film Teknolojisi

Toprak

Kompost

5 Comments

  1. Merhaba meyveli tepe basima kucuk bir sikinti geldi bende biraz atma sikintisi var gecen gun depo olarak kullandigim yerde bir vidon yaglamis oldugum zeytin buldum sanirim baya uzunca bir sure once biraz bozulmus ben bu yagli zeytini degerlendire bilirmiyim fikirleriniz benim icin cok degerli simdiden tsekkur ederim saygi ve selamlar

  2. Merhabalar,
    Sayın Meyvelitepe sakinleri,
    Bir ark.ile permalültür konusunda konuşuyorduk ki sizden bahsetti. Nasıl ulaşabilirim deyince de blogunuzdan söz etti.
    Blogda paylaştığınız konu başlıkları harika hepsini okumak uzun bir zamanımı alacak ama yine de niyet ediyorum hepsini okumaya.
    İyi ki bu konuyla ilgilisiniz,
    İyi ki bu paylaşımları yapıyorsunuz ve
    İyi ki varsınız.
    Beni de aranıza kabul ettiğinizi düşünüyor ve çok teşekkür ediyorum.
    Kucak dolusu sevgilerimle…

    • İlk videoda gülleci bulamacını şeftalide yaprak kıvırcıklığı hastalığına karşı kullanmışlar, işe yaramadı diyorlar. Yaprakları yaktı gibi bir şey denmiyor,sadece işe yaramadı deniyor. İkinci video ise daha genel amaçlı bilgi içeriyor.

      Şeftalide yaprak kıvırcıklığı için lime-sulfur/kireç-kükürt/gülleci bulamacı kullanılması önerilen bir içerik ancak kullanma zamanı yapraklar geliştikten sonra değil, yaprak gözleri kabarmaya başladığı zaman. Zamanı doğru tutturamamış olma olasılığı yüksek.

      Gülleci bulamacı doğru zamanda kullanılmazsa işe yaramaması normal bir durum. Doğru hazırlanmamış olması da olasılık dahilinde. Tercihan yapraksız dönemde kullanılmalı. Yapraklı dönemde dozuna dikkat etmek gerek. Sıcak mevsimde ise fitotoksite yapmaması için dozunun %0,5’i (yüzde yarım) geçmemesi önerilir.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pestisitlere zehirsiz alternatif | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak
  2. Kaolin (Kaolen) Kili - Page 36 - agaclar.net

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*