Tohum Postası

10 Ağustos tarihli Yaz Halleri -2 (Domatesler) başlıklı yazımızda bahçedeki iki bitki ile ilgili soru sormuş ve doğru yanıt verenlere tohumlarından göndereceğimizi yazmıştık.

Onun Adı Kırmızı başlıklı yazıda da soruların yanıtlarını açıklamıştık. Her iki yazı da yazılarımızı takip edenlerce büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Hatta pek çok okurumuzun, doğru yanıtları bilemeseler bile ne çok araştırma yaptıklarını anlayınca, doğru ya da yanlış tahminde bulunan herkese bu tohumlardan göndermeye söz vermiştik.

Nihayet, tahminde bulunan ve adresini bize ulaştıran 15 sevgili okurumuza tohumlarını postaladık.

Santini domates herkese gitti. Bu tohumdan yetiştirecekleriniz ülkemiz topraklarında yetişecek üçüncü nesil santini olacak.

Bu güzel siyah çeriler üç nesildir bizde. İlk geldiklerinde bir salkımda sadece 20-25 domates vermişti. Yukarıdaki resimde gördüğünüz tek bir salkımın küçük bir bölümü. Çok lezzetli, hafif şekerli ve oldukça dayanıklı bu çeşitten herkesin memnun kalacağını umuyoruz.

Turkish_red (Türk Kırmızısı) patlıcan, evet, bilinmesi en zor bulmacaydı. Hibrid değil evladiyelik bir çeşit. Organik tohum olarak, topu topu 5-6 tane kadar edinmiştik. Gelecek yıl hep birlikte topraklarımızdaki ikinci yılını göreceğiz. Diğer patlıcanlardan lezzet olarak da farklı ve oldukça güzel. Mevsimi de çok uzun, bahçede kalanları daha geçenlerde söktük, üzerlerinde hala kızarmış meyveleri vardı.

Gojilerden sadece o dönemde özel olarak isteyen iki okurumuza gönderebildik.

Postalama işini önce aps ile yapalım dedik, ama kargo kadar bedel istediklerini görünce normal posta ile gönderdik. Normal postanın yerlerine ulaşma olasılığı ne yazık ki biraz içler acısı olmakla beraber hepsinin sahiplerine ulaşmasını diliyoruz.

Burada karşılaştığımız en büyük güçlüklerden biri her hangi bir şeyi postaya veya kargoya vermek oluyor. Kilometrelerce yol gitmemiz gerekiyor. Aynı şekilde gönderilerin gelmesi de ciddi sorun oluyor. Genelde yolumuzun üstündeki bir noktaya gönderi yaptırarak gelenleri alabiliyoruz.

Bu yüzden bize yapılan talepleri gönderme güçlüğü sebebiyle karşılayamadığımız olursa anlayışla karşılacağını umuyoruz.

22 Comments

  1. Şimdiden çok teşekkürler. PTT ile bazen üç günde, bazen 9 günde geldiği oluyor. Olsun, acelemiz yok 🙂

  2. Sevgili komşularımız,
    Size böyle hitap ettik çünkü biz size komşu bir köyde(Çamçukur) oturuyoruz ve bir süredir sitenizi izliyoruz. Postaladığınız domates tohumlarından daha elinizde varsa, çok az da olsa biz de alıp denemek isteriz. Yazdıklarınızı büyük bir ilgiyle okuyor, yaptıklarınızı ise hayranlıkla izliyoruz. Herşey için ellerinize sağlık. Paylaşımcılığınızın ise gerçekten hastasıyız. Komşu köyden selam ve sevgiler..
    Hayri E.Özen

  3. santini domatesini İngilterede bir arkadaşım aradı fakat bulamadı.yazdığınız mağazalarda halen satılıyormu acaba.İngilterede Tohum satılan yerlerde aramış fakat bulamamış.bulabileceğim bir adres verebilirmisiniz?

  4. hocam ben komşu köyden değil biraz uzaktan türkiye’nin doğusundan uzak komşunuzum :)) santini domates tohumlarından kaldıysa birkaç tane de ben denemek istiyorum…selamlar

  5. Söz tahtasına yazdığınız isimler arasında kaybolduğumu düşünmeye başlamıştım, beni utandırdınız. Gönderinizi bugün aldım. İçindekiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim efendim.

  6. İsmail Bey, gönderiniz bugün geldi. Postacının elinde gördüğümde tanıdım. Özenle seçilmiş bir zarf, yenilerde artık pek bulunmayan klasik güzel bir el yazısı, yine özenle hazırlanmış tohum paketleri ve tohumlar, içinde aynı incelikte etiketler. Çok teşekkür ederiz. Onlara gözümüz gibi bakıp çocuklarımız gibi yetiştireceğiz. Tekrar teşekkürler.

  7. Çok çok teşekkürler Meyvelitepe 🙂
    Cumartesi günü posta kutusunda zarfınızı görünce çok sevindim. Zarfınız, yazınız ve arkasındaki mühür de çok güzel ve özeldi. Mühür size ait herhalde değil mi?

  8. Posta kutusunun anahtarı hergün sabırsızlıkla, defalarca açılıp kapanmaktan bozuldu ama nihayet mutlu son. Ben de
    özenle hazırlanmış değerli hediyemi bugün aldım. Tekrar teşekkür ederim.
    Selam ve sevgilerimle

  9. Sevgili Meyvelitepe,
    Gönderiniz bugün elime ulaştı. Bir ara ptt’nin azizliğine uğradığımı düşünmeye başlamıştım ki beni utandırdılar. Santini ve diğer tohumlar için çok teşekkür ederim.
    Selamlar,

  10. toprağa sevginizi paylaşanlardan biriyim şu goji berryi çok merak ediyor tohumunu ulaşım bedelide bana ait olacak şekilde gönderebilirmisiniz şimdiden teşekkürlerimle saygılar sunarm

  11. Sayın MeyveliTepe.. Tohum için geç kaldım ama… Bu işe yeni başladım.. 2 yaşında sevimli bir kızım var.. Onun için organik besinler yapmaya çalışıyorum. Hem de benim için dünyanın en büyük zevki. Mümkünse elinizde olan tohumlardan bana da yollayabilir misiniz?

  12. bayıldım bundan sonra sizi hep izleyeceğim. benimde sapancada küçük bir sebze bahçem var. bu yıl ilk deneyimim oldu. biraz acemice ama çok zevk aldım. doğal gerçek tohumlarla ilaçsız sebze üretmeye çalışıyorum. çünkü ticari amaçla yapmıyorum hobi olarak ve kendimiz yakın dostlarımız için. bilmem başarabilecekmiyim. bana doğal domates tohumlarınızdan gönderebilirseniz çok sevinirim eker ve tüm gelişmeleri sizinle paylaşırım. sağlıkla kalın.

    • Santini çeşidinin ticari olarak satılan bir tohumu yok. Bizdekiler de bizim son bir kaç yılda yerelleştirdiğimiz, her jenerasyonu dikkatle izlediğimiz bir çeşit. Şimdilik bir dağıtım imkanımız yok maalesef.

  13. merhabalar…..emeğinize çok imreniyor ve saygı duyuyorum.banada santini ve siyah çeri domotesi tohumu yollarmısınız…saygılar.

    stad cad.anadolu hastanesi karşısı alanya belediyesi tah.bürosu ALANYA

  14. Sayın Meyvelitepe bir süredir sayfanızı takip ediyorum, çalışmalarına hayranım, Düzce’nin bir köyünde küçük bir bahçem var, santini domatesleriniz çok ilgimi çekti, edinebilmem mümkünmü?

  15. Merhabalar,
    Neredeyse ilk günden beri tüm yazılarınızı ve paylaşımlarınızı takip ediyorum. Çok keyifli ve teşvik edici. Karamürsel, Akpınar köyündeki 2.5 dönümlük küçük bahçemi ekip biçmeye karar verdim (sonunda). Tohum ve ve fide konusunda, doğal olana ulaşabilme açısından, desteğiniz veya tavsiyeniz olabilirmi.
    Şimdiden teşekkürler…

    Özer Aktimur

  16. Sevgili Meyveli Tepe!
    Sizi yıllardır Ağaçlar netten takip ediyordum. Özellikle Trabzon Hurma kurutma aşamalarıni sizden öğrendim.Hayal evinizin yapım aşamalarını okudum ne yazık ki sizi ve bahçenizi ziyaret etme fırsatım olmadı.Ağaçlar net grubu eskisi gibi aktif değil. Uzun zamandır erken olgunlaşan tarla domates ve köy biber tohumu arıyorum. Elinizde bu tohumların var mı acaba

    • Keşke forumu takip etmiş olsaydınız. Son 10 yıldır, Ekim – Ocak ayları arasında düzenlediğimiz tohum paylaşım etkinliğinde tam da söylediğiniz gibi onlarca paylaşımcı, yüzlerce farklı çeşit tohumu, binlerce poşet halinde ülkenin her yerine dağılmasını sağladı. Etkinlik dışında tohum paketleme ve bize hayli uzak olan kargoya gitme gibi bir imkanımız olmuyor maalesef.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*