Bahçeden renkler

Sadece biraz renkler, bu yazıda başka pek bir şey anlatmayacağım.

Yakın çekim bir hatmiden başlayalım.

Sonra bir ayçiçeği,

Nasıl da meraklı, şirin bir göz gibi bakıyor. Sonra bir tane daha,

Açıkçası, bu yazıyı yazmama sebep sadece bu resimdi.

Kaolin kiline bulanmış sebzelerin dibindeki coşkulu kadifeler hoş bir kontrast oluşturdu.

Bu da akşam üstü hasatı. Hepsi bir kaç kilo çeker. Neler mi var? Fasulye, kabak, salatalık, bir tutam pazı, biraz da akşam dondurmasının üstüne ahududu ve blueberry.

Ve bugün de akşamı ettik…

10 Comments

  1. Ben hem bahcenize ozeniyorum, hem yaptiklariniza bayiliyorum, hem de bir yandan “allahim nasil da usenmeden ugrasiyorlar” diyorum – demek ben olsam sebzeydi meyvaydi benim usengecligimden curuyup gidecek. :))
    Koyu renk olan ayciceginin rengi cinsinden mi oyle, yoksa topraktaki bir mineral filan mi degistirmis rengi?
    Hatmi en cok begendigim oldu bunlarin arasinda…

  2. Harika resimler yaaa çokkkk beğendim özellikle topladığınız taze sebze meyvalar süper:)
    Taze sebze keyfi bambaşka tabi bizde yazlıktaki küçük bahçeye ektik bişeyler yakında fotoğrafları eklerim…

  3. Ben de hatminin ciceklerinin bu kadar guzel oldugunu farketmemisim. Bu yakin cekim fotograflar insanin gozunu aciyor!
    Bu arada, sizin bir kac kiloluk aksam sepetinizi gorunce, bizim tartinin ibresini oynatmayan sabah torbamiz aklima geldi; kendimi gulerken yakaladim!:)
    Artik domateslerinizi hasat ederken size merdiven gerekecek gibi duruyor!;)

  4. Ben de pek sevmezdim nedense hatmi çiçeğini,ama bunlar kalbimizi fethetti, öyle görünüyor ki sizinkileri de…
    Pınar, sebzeler önce yavaş yavaş, tek tük geliyor, ama sonra işler hızlanıveriyor, o vakit insan değil tartmaya başını kaşımaya zaman bulamıyor. Ben sizinkileri görünce “şimdilik tartılıyor” diye düşünmüştüm, sonra bozmadan değerlendirme işi çıkıyor ki, bilirsiniz. Geçen yıl domateslerle az uğraşmadık, üstelik sonuç da hezimet oldu. Bu yıl bizimkileri sebze adaları erken coşturdu, üstelik derli toplu olunca toplaması da çok kolaylaştı. Domatesler “Jack ve Fasulye Ağacı”nın yeni versiyonunu gerektirecek gibi gidiyor gerçekten. Hepsi birden olmaya başlayınca nasıl dağıtacağız ya da değerlendireceğiz ben şimdiden onu düşünüyorum, bu işin epey bir de hammaliyesi var zira:)
    Pembeçikolata, teşekkürler uğradığınız için, umarım siz de bahçenizden en kısa zamanda taptaze ürünleri almaya başlarsınız. Şimdiden afiyet olsun.
    Magissa, hepimizin üşengeç olduğu zamanlar ve konular oluyor, ama bahçe işinin tadını alınca üşengeçlik falan kalmıyor, zira sebzeler, meyveler olunca bir yandan sürekli atıştırıp duruyoruz (ki işin zevki de burada). Koyu renk ayçiçeği çekirdek veren gerçek ayçiçeği değil sadece onun bir süs çiçeği türevi.
    Sevgiler…

  5. hatmi çiçeği beni aldı çocukluğuma götürdü… Rahmetli anneannemin evinin bahçesinde bol miktarda vardı farklı renklerde, kimilerinin yaprağı katmerli, kimileri boru gibi… Boylarından dolayı şaşardım bu çiçeklere, ağaç gibiydiler ufak bir çocuğun gözünde…
    bu arada haftasonu biz de Abant’taki bahçemizin ilk mahsullerinden yedik… İnsana kendi ürünü diye mi tatlı geliyor yoksa o doğal şartlarda yetiştiğinden hakikaten mi öyle, bilemedim:)

  6. Ne güzel, bahçenizin bereketi bol olsun Başak. Kendi ürünü insana gerçekten çok tatlı geliyor, ama paylaştığımız diğer insanlar da aynı şeyi söylüyor, o kadar da “kuzguna yavrusu” meselesi değil galiba. Dikkat ettim de satın aldığımız ürünler en fazla bir hafta durabiliyor, oysa bahçeden çıkanlar aynı şartlarda en az iki hafta taze kalabiliyor.
    Şansımıza şükretmeyelim de ne yapalım:)

  7. Hepsi de birbirinden güzel. Bahçeye verilen onca emekten sonra yetiştirilen şeyleri tatmak kadar güzeli var mı? Daim olsun mutluluğunuz.

  8. Var mı bahçeden toplayıp mutfağa girmek kadar doyurucu bir yemek tarzı. Toprağın kokusu, avuçlara yapışan koku; mutfağa yayılan, sofrayı fetheden kokular… Göz, burun, mide doyumu; bu şansı yakalayanlar çok mutlu olmalı.

  9. merhabalar 3 aydır sitenizi gün gün takip ediyorum
    doğala olan özlemimim sayenizde her geçen gün artmata bir peyzaj mimarı olarak gelecek hayyalerimi bu tür bir yaşam bürümektedir. sizden gül hatmi ve acı bakla tohumlarının nerden temin edebileceğimi öğrenmek istiyorum doğa adına sizlere n-bizlere bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için binlerce teşekkür

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*