Pencereden Bakınca…

Bu sabah güneşe uyandık. Kıştan bahara hızlı geçiş adeta zamanda bir bükülme yaratmış, yeryüzünde kış, gökyüzünde bahar vardı. Pencereden bakınca, gerçeğin aynı zamanda ne kadar da gerçeküstü olabileceğine tanık olduk.

Bir kaç dakikalığına da olsa bizim gözümüz, sizin gözünüz olsun, aynı pencerelerden bakalım hayata, dünyaya.

Güneyde dağlar, neşeli gelinler gibi, alabildiğine beyaz, alabildiğine kış.

Doğuda denizin ve göğün mavisiyle kucaklaşan tepelerin de yüzü gülüyor.

Güneydoğudaki bulutlara bakmayın güneşi örtecek kadar yoğun değiller, hem arka planda da kuş cıvıltıları var.

Bu sevimli hayaletler naşiler, zeytinler, sebze adalarındaki brokoliler.


Lahanaları bulabilene aşkolsun! Durun hele, bazı bombeler var gibi çıplak ağaçlar arasında.

Yazın yeşilden, kışın beyazdan geçilmiyor bu ağaçlar.

Bahçede yeterince gezindi gözlerimiz. Uzaklara bakmak ne saadettir, bilen bilir. Pencereden uzakları görebilmek, nasıl anlatmalı bilmem ki?


Anlatmakla olmuyor, uzun uzun bakmak, uzaklara dalmak en iyisi.

Güney, Doğu, Kuzey ve derken Batı. Pencereden bakmak güzel, güzelliği paylaşarak çoğaltmak çok daha güzel. Gelen aydınlık bir bahar olsun hepimize.

3 Comments

  1. Merhaba Meyvelitepe, guzel fotograflari paylastiginiz icin tesekkurler.
    Size 1 ay kadar once email atmistim domates tohumlari ve goji fidesi icin. Ben Golcuk’te yasamaya basladim Amerika sonrasi. Eger sizin icin de uygun olursa daha onceki yazilarinizda paylastiginizi soylediginiz domates tohumlarinizi ve goji fidesini benimle de paylasir misiniz? Bu sene balkonumda domaes yetistirmek istiyorum.
    Posta ve diger masraflarinizi da size havale yapabilirim.Eger olur derseniz posta adresi gonderirim size. Simdiden tesekkurler

  2. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava sizler için doyumsuz manzaralara dönüşüyor.Özellikle yağdıktan sonra bir kaç gün içinde kar kalkıyor ve çile olmaktan çıkıyorsa.Şu anda Tunceli hozattayım.Dağlar karla kaplı.Alçak tepelerin güney yamaçlarında toprak görünür halde ama kuzey yamaçları hala kar.Yükseklerde yer yer karların erimesiyle oluşan dereciklerden sular çoşarak akıyor.Bazen geçici şelaleler oluşturuyor. İnsanlar yavaş yavaş bahar için hazırlıklara başlıyor.Yani karın çilesi buralarda henüz bitmedi.Tabi burası Türkiye atalarımız dünyanın en nadir çoğrafyasını bize yut etmişler.Dört mevsimi bi arada yaşayabiliyoruz.
    Baharın da güzelliklerini en güzel yaşamanız dileğiyle.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*