Masal Evi Yapıyoruz 3

Artık mevsimin sonbahar olması sebebiyle inşaat faaliyetlerine biraz ara verip biraz da bahçe hazırlıklarına girişmek istedik. Geçen kış taş duvarlarla setleme yaparak ortaya çıkarttığımız yaklaşık iki donümlük arazi sürüldü, çapalandı, fidan çukurları işaretlendi. Yaklaşık 200 adet meyva fidanı dikebileceğiz. Bir fidanlık ile bağlantı yaparak istediğimiz cinsleri şimdiden ayırttık.


inşaatın etrafında biriken molozlar toplandı ve atıldı. Tek bir artık bile kalmadı. Defne’de bir inşaat sebebiyle kazılacak bir bahçe olduğunu haber verdi arkadaşlarımız. Çok kaliteli ve zengin bir toprak olduğunu görünce 20 kamyon toprağı taşıttık. Kademeli bir şekilde evin etrafına yaydığımız toprağı, tesadüfen bulduğumuz eski harman tuğlalarından alçak duvar duvar örerek gelecek baharda çiçeklerle bezenecek olan bahçemizi şekillendirdik.

Arazinin eğiminden dolayı yapmak zorunda kaldığımız bodrumun ön cephedeki yüksek görünümünü değiştirmek üzere ön cepheye her 75 santimde bir olacak şekilde leylandi fidanları diktik. Leylandilerin hemen önüne ikinci sıra olarak alev ağacı fidanlarını yerleştirdik. Üçüncü bir sıra için henüz ne dikeceğimize karar vermedik, fakat istediğimiz alçaktan başlayıp kademeler şeklinde, salon camlarının alt hizasına kadar yükselen yeşil bir bordür yaratmak.

Evin etrafını tamamen saracak olan çiçek bahçemizi planlıyoruz bu günlerde. Kesinleştirebildiğimiz yürüme yollarına kayrak taşı döşedik. Aralarındaki boşlukları çimlendireceğiz.

İstediğimiz, her mevsim bir renk cümbüşünden oluşan “cottage” tarzı bir kır evi bahçesi yaratmak. Gereken tohumları sipariş ettik. Mart ayında fidelikde çimlendirip Nisan-Mayıs aylarında yerlerine dikmeyi planlıyoruz.

Bahçede bolca çim de kullanacağız. Bunun için de kış sonunu bekliyouz.

 

Elbette yakın bir köşede baharat ve salatalarda kullanacağımız bitkileri barındıran bir bahçeyi unutmayacağız.

Zeytin ağaçlarımızın başladığı noktadan evimiz  böyle görünüyor.

 

Bu da uzaktan görünüşü.

Oysa hemen hemen tam bir yıl önce böyleydi.

Bahçemizde ceviz, kestane (26 ağaca aşı yapıldı), üvez, hurma, zeytin ağaçları zaten vardı. Geçen kış iyi bir bakım yapıp gübrelendiği için hepsi bu yaz ve sonbaharda meyvalarını verdiler. Şimdi sıra diğer meyvalarda..

Önceki bölüm…

15 Comments

  1. Hayırlı Olsun İnşallah iyi günlerde oturursunuz. Sizle nazıl irtibat kurabilirim detaylı bilgi almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
    Fehim Taşkent

  2. Teşekkür ederiz Fehim bey. Sanırım bizi ağaçlar.net’den buldunuz. Bize Ağaçlar.Net’de meyvelitepe kullanıcısına özel mesaj gönderirseniz haberleşebiliriz.
    Saygılar

  3. Güzel dileklerinizin aynını size de diliyor, darısı en kısa zamanda başınıza diyoruz.
    Sevgiler

  4. Hayellerinizi gercekleştirmişiniz biz masumane bir kıskançlığın içinde cok özendik 🙂 iyi günlerde kullanın..

  5. çok zevkli ve yaşanası bir ortam yaratmışsınız tebrikler huzur ve sağlıkla oturmanızı dilerim

  6. Namık bey, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz. İnşallah siz de henüz kurmadıysanız gönlünüzün bahçesini kurarsınız..
    Hakkı bey, teşekkür ederiz. Notunuzdan benzeri bir hayali taşıdığınızı çıkarsadım. Şayet öyleyse size tavsiyemiz, her ne hayal ediyorsanız bunu ulaşılabilir hedefler şekline sokun, planlayın ve harekete geçin. Asla ertelemeyin 🙂

  7. Bayıldım demekten başka ne desem acaba:)Allah sağlık ve huzur içinde oturmak nasıp etsin.Tam bir masal..darısı başıma..sevgilerrr

  8. Hayalimi siz gerçekleştırmişsiniz,sağolun var olun.Umarım gözüm kapanmadan bende hayalime kavuşurum.Bu apartman aralarından bıktım ve bahceli bir ev istiyorum.Varsın fırını topraktan olsun:))Toprak fırında pişenin lezzetide bi başka olur:))
    sevgilerimleeee

  9. Necla hanım, tüm iyi dileklerinizin kat be kat sizin için de gerçekleşmesini gönülden diliyoruz. Hayal etmek ve istemek gerçekleştirmenin yarısı sayılır, darısı en kısa zamanda hayırlısıyla başınıza. Sevgiler…

  10. Öncelikle sitenizi tebrik ediyorum. Sonrasında da çabanızı. Bir iletişim uzmanı olarak kullandığınız yazı dilinde ki samimiyeti hissetmemek mümkün değil. Bir tebrik de burdan.
    Şu an Almanlarla beraber ısı pompaları ve güneş enerjisinden konutlar için elektrik üretecek projeleri entegre edip Türkiye’de bu konuda faaliyete geçmek için çalışıyoruz.
    Bize bu konuda ne tavsiye edersiniz? Nasıl bir yol izleyelim? Bu konuda geleceği nasıl görüyorsunuz? Lütfen bizi bu konuda yönlendirirseniz çok seviniriz…
    Bu arada eviniz çok güzel olmuş…Hep sağlıkla, mutlulukla ve huzur içinde oturun dileğinde bulunuyorum…
    Selam ve saygılarımla.

  11. Engin bey,
    Nazik sözleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederiz.
    Isı pompaları ve doğal kaynaklardan enerji üretimi konusu o kadar heyecan verici, ve o kadar yüksek potansiyele sahip bir konu ki, yazmakla bitmez.
    Bu konulardaki naçizane düşüncelerimizi “Enerji Verimliliği” başlıklı yazımızda yayınlamıştık.
    Çok özetle devletin mutlaka bu işin içine dahil olması gerekir. Enerji verimliliği ve doğal kaynaklardan enerji elde edilmesini halka yaygınlaştırarak bireyleri teşvik etmelidir. Bu şekilde bu sistemleri bireysel olarak kullanmak isteyenlerin sayısı artarken, bu alana yatırım yapan firmalar da ayakta duracak pazarı bulabilirler. Sonunda ülkemiz kazanır.
    Bu alana yatırım yapacak firmalar sadece yurt dışından cihaz getirmekle yetinmeyip, çok iyi bir mühendislik ve uygulama gücü tesis etmelidir.
    Unutulmamalı ki, birkaç yanlış uygulama bu alanı yıllarca geriye atabilir.
    Yapılabilir pratik şeylerden birisi, uygulamalarda biraz mesafe katetmiş şirketlerin (rekabet öncesi) iş birliği yapması olabilir. Söz gelimi bizim projede çok emeği geçen Isımas firmasıyla irtibat kurup neler yapılabilir bakabilirsiniz. Belki de hep birlikte oturup beyin fırtınası misali toplantıar dahi yapabiliriz.

  12. Herkes icimden gecen butun duygulari en guzel sekilde ifade etmis. Bu yaptiginiz seyin 15 yasimdan beri hayalini kurarak yasayan, 30 yasinda bir insanim, tr deki en iyi firmalardan birinde calisiyorum, ve sunu merak ediyorum;
    yeni bir hayat tasarlamak icin bile para gerekiyor, sizin yaptiginiz harkulade masal evinin daha mutevazi versiyonu bile, zannediyorum yasim 45 e gelene kadar anca toplayabilecegim bir meblag.
    ya da ben mi abartiyorum? saglamciligi birakip cesaretle girismek mi lazm? yoksa yutacak beni de istanbul..
    derin sevgilerim saygilarimla.

  13. Mehmet bey,
    Hep söylediğimiz şudur. Hayalleriniz varsa ertelemeyin. Bir ucundan başlayın, köprüleri atın. Her şeyin ne kadar hızlı geliştiğini göreceksiniz.

  14. Sayın Meyvelitepe;

    Araziniz toplam kaç m2? Yazıları okurken kaçırdım mı acaba. Merak ettim kusura bakmayın.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*