Domates Güzeli

Diyelim pazara gittiniz, 1 kg domates almak istediğinizi söylediniz. Satıcı teraziye tek bir domatesi koymakla yetinmeyip, fazlalığını da kesmeye kalkışsaydı, ne düşünürdünüz?

Evet, inanılmaz ama gerçek, bu sezon bahçemizin en iri domatesi, bugüne kadar yetiştirdiklerimizle kıyaslanınca, Meyvelitepe’deki tüm zamanların rekorlarını altüst etti.

Bu “Pembe Domates” aile boyunu aşmış, “Jumbo” olmuş, tam 1352 gr. Bu durumda haliyle, gelecek yılın pembeleri onun genlerini taşıyacak.

Soldan itibaren, bahçemizin şampiyonu 1352 gr, soldan ikinci 775 gr, üçüncü 450 gr. Bu yıl bahçedeki pembelerin çoğunluğu 700 – 400 gr aralığında oldu.

13 Comments

  1. Bir dakika bu işte bir yanlışlık var! Kimyasal gübre yok, pestisit yok. Domatese bak…. Demek ki oluyormuş. Tebrikler ve teşekkürler MeyveliTepe. Herkese bahçe nasıl yapılır gösteriyorsunuz… Sizler ve bahçeniz her zaman sağlıklı ve mutlu olunuz.

  2. Aklım gitti. Neyse seneye bakalım benim bahçede nasıl olacak domatesler. Güzel tohumluk domates buldum, 1 ay sonra alacağım tohumluk domates. seneye de göreceğiz sonucu. Ağzımın suyu, miğdemin asidi fena hareketlendi :S

  3. Domates güzeli olduğunun kendisi de farkında sanki:))
    Bir öneri: Bence bir fotoğraf daha çekmelisiniz. Bu domates güzelimizi bir çocuğun elleri tutmalı.

    Ne güzel “haz”lar alıyorsunuzdur kimbilir bu işleri yaparken. Kıskanmıyorum dersem yalan olur:)
    Şaka bir yana paylaşımlarınız için teşekkürler Meyvelitepe. Hazlarınız bol olsun.

  4. maşallah çok şahane olmuş, emeğinize karşılık daha niceleri olur inşallah. Büyüklüğünü bizimde anlayabilmemiz için bir CD veya kibrit kutusu ile fotoğraflarsanız daha anlaşılır olur.

    Ayrıca geçenlerde bir rus blogunda şöyle bir fotoğraf gördüm; http://pics.livejournal.com/ibigdan/pic/00ws8ds4 GDO ile yetiştirildiğini söylemiş altındaki metnin çevirisi şu şekilde “1500 kg ağırlığında, 14.000 domates – Domates Ağacı “SPRUT F1″ üzerinde 4m ve rekor hasat kadar büyür.”

  5. “Daha büyük” takıntısının peşine takılmış gidiyoruz… Ben normal, hatta küçük boylu meyva sebzeyi daha çok seviyorum, bence daha lezzetli oluyor. Keşke “kilo”nun yanısıra bir de “lezzet-ölçer” olsaydı…

    • Hem büyük hem de çok lezzetli olmasına ne dersiniz? Daha önce pembe domates domates tatmış mıydınız 🙂

  6. Ben buna bayıldım, süper gözüküyor. Bende yetiştirebilmek isterdim, şimdilik sizin yetiştirdiklerinizle mutlu olmakla yetiniyorum. Ve de öğreniyorum..

  7. uzun zamandır imrenerekten sizi takip ediyorum ne diyebilirim ki tüm güzelliklerinizi bizlerle paylaşıyor ve hizbir zaman enaniyet içersinde olmuyorsunuz. Birde şu pembe domateslerinizi görünce bende istiyorum dedim. mümkünse sizden tohumlarından istiyorum saygılar.

  8. Hay maşallah domates kabakgillere kafa tutuyor resmen. Benim bahçemin toprağı biraz taşlı domates büyümesinde sıkıntı olurmu acaba ustam güneş alıyor

1 Trackback / Pingback

  1. Anonim

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*