Yağmurdan sonra

Bu hafta sonu ve takip eden bir kaç gün beklemediğimiz şeylerle geçti. Cuma günü, Ekosorb’un genel müdürü Duran bey telefonla arayıp, ertesi gün yakınlardan geçeceğini ve ziyaret etmek istediğini söyledi. Memnuniyetle buyur ettik. Cumartesi öğleden sonra tekrar arayıp yol sordu, tarif ettik. Biraz sonra geldiler gerçekten de fakat yanlarında Toprak TV ekibiyle birlikte.

Epey sohbet ettik, yaptıklarımızdan söz ettik. Benim aklıma hiç gelmiyor TV söyleşisi, kamera çekimi filan. Bir yer bulup kamerayı kurdular. Tarla kıyafeti, toz toprak içinde perişan ekosorb söyleşisine başladık önce. Sonra Meyvelitepeye geldi konu. Nereden aklımıza geldi dağa kaçmak, neler yapıyoruz, tavsiye edermiyiz vs. hoştu, ne zaman yayınlarlar bilmem. Duran beyle de yüz yüze tanışmış olduk. İlginç tecrübeleri olmuş Duran beyin.

Pazar öğleden sonra sert bir yağmur başladı. Bir saati aşkın devam etti. Doğayı bambaşka bir şekle soktu.

Doğudaki sıra sıra tepelerin arasındaki vadilere sis indi. Hoş bir görünüm oldu.

Pazartesi bütün gün çok sıcaktı. Akşam altıdan sonra bahçeye geçtim kızımız için biraz roka, dereotu, maydonoz, pazı vs. ot toplayayım diye. Bahçeye gelince doğrudan baharat bahçesine girdim, 2-3 beyaz havuç çıkarıp tam elimi rokalara atmıştım ki birden bir uğultu başladı. Başımı çevirdiğimde 50-60 metre batıda, perde halinde dolunun gelmekte olduğunu dehşetle gördüm. Elimdeki bez çantayı başıma siper ederek sundurmaya doğru koşmaya başladım. Yine de yarı yolda yakaladı dolu. Patır kütür epey düştü başıma.

Tam yarım saat kesintisiz dolu yağdı. Çoğunluk fındık iriliğindeydi, arada ceviz kadarları da düştü. Peşinden yağmura çevirdi, bir saat de öyle devam etti. Senelerdir böyle sert ve kısa sürede bu kadar çok su bırakan yağmur görmemiştim. Yağmur olukları boşaltmaya yetiştiremedi. Evin etrafındaki drenaj çok iyi olduğu için evin olduğu alana dışarından hiç su akmadı, ama üst taraftaki komşu bahçe ve onun da üstündeki arazilerden toplanan su şelale gibi bizim zeytin bahçesinden derin bir yarık açarak geçti.

O kadar dehşetliydi ki, bahçede hiç bir şey kalmadı diye endişelendim. Sonra bugün yardımcımız kontrol etti. Zeytinliği boydan boya geçen bir yarıktan başka hasar olmadığını söyledi. Biraz ferahladık. İlk fırsatta, böyle yağmurlarda bahçeye su girişini önleyecek sistemi planlamamız gerektiği sonucuna vardık.

Kahvede yaşlılar bile dünkü şiddette yağmuru hiç hatırlamadıklarını söylediler.

4 Comments

  1. yayın gununu haber verırsenız ne guzel olur gercektende bizim burdada yagdı yeşilliği biraz yaralamış ama şükür birde rüzgar domates fidelerını bıraz sarsmış ama şükür

  2. Geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkürler.
    Toprak tv ile ilgili olarak, ne yazık ki programın yayın tarihi hakkında hiç bir fikrimiz yok.
    Sevgiler…

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*